Ting at overveje, når du skal have nyt tag

31 December 2020
Maya Hindsberg
image

editorial

Står du og skal have nyt tag? Dejligt – det kan virkelig pynte på et hus. Der er dog en del ting, man skal være opmærksom på.

F.eks. er der en række regler og love, der bestemmer, hvilke materialer du må bruge på dit byggeprojekt. Når du kender til, hvilke materialer du må bruge, skal du også gøre op med dig selv, hvilken slags tag du vil have, og om du vil et undertag. Der kan husblog.dk måske hjælpe med at skabe et overblik over materialer. Du skal sandsynligvis også gøre op med dig selv, om du vil gøre det selv, eller om du vil hyre nogle til det.

Love og regler at være opmærksomme på

Der er som udgangspunkt 4 ting, som du skal forholde dig til, når det kommer til at få nyt tag. Der er bygningsreglementet, som kommer fra Trafik,- Bygge- og Boligstyrelsen, som er de generelle love og regler. Så er der lokalplanerne, som forklarer om særlige regler for dit hus. Til sidst er der producenterne og brancheorganisationernes anvisninger.

Du skal som udgangspunkt følge alle anvisningerne, da du, hvis du ikke gør det, kan risikere, at miste din garanti på tagbelægningen, eller at kommunen beder dig om at fjerne tagbelægningen.

Gør det selv eller hyr nogle?

Det evige spørgsmål, når man skal lave noget på hjemmet. Hvis du er dygtig til gør det selv arbejde, kan det sagtens tænkes, at du bør gøre det selv, hvis du har tiden. Er du knap så god med hænderne, gider ikke, eller ikke har tiden, bør du nok hyre nogle. Hvis du vælger at gøre det selv, skal du være opmærksom på, at din husforsikring og din indboforsikring sandsynligvis ikke dækker eventuelle skader eller tyveri af byggematerialer. Derfor gør du dig selv en tjeneste ved at tegne en enterpriseforsikring, som dækker den slags.