Træfigurer til både store og små

12 December 2019
admin

editorial

Der er næppe en person i dag, der rynker på næsen, når navnet “Kay Bojesen” bliver sagt højt. Kay Bojesen er nemlig i den grad en klassiker inden for design og formgivning og har igennem årtier bragt glæde til både store og små – og mon ikke du kender en, der har “hesten”, “aben” eller “fuglen” stående i sit hjem?

Det hele startede tilbage i 1920’erne, hvor idéen til den første træfigur, hesten, spirede frem. Idéen kom ud fra tanken om et glad, mildt og designfuldt børneunivers med træfigurer, der kunne holde til den lidt hårdføre børneleg og samtidig var godt, dansk håndværk. Figurerne skulle ikke være detaljerige, men ligge op til leg. De skulle være finurlige og enkle og have bløde og runde forme, der lå godt i de små børnehænder.

I dag har Kay Bojesen træfigurerne fået en renæssance og appellerer til det mere modne publikum, og de bliver næppe leget så meget med.

En helt zoo i dit hjem
Designklassikerne har fået en nyfortolkning i dag, der gør, at de er enkle i deres udseende og er yderst efterspurgte på den danske designscene. De minimalistiske detaljer på hver enkelt figur gør det til nemme elementer at integrere i den nordiske indretningsstil. Men på samme tid er de også med til at tilføje det lille ekstra og finurlige i dit hjem.

Figurgalleriet er bredt og dækker over de traditionelle dyr som hesten, gravhunden, mågen, kaninen og fuglen, og de mere eksotiske dyr som zebraen, aben, flodhesten, bjørnen, søpapegøjen, elefanten og pandabjørnen. Samtidig kan du i dag også få flot udformet træbiler, soldater og flag. Selv op til juletid kan du pynte op med stilsikre træjulemænd og -kvinder eller sætte en nissehue på de andre figurer.

Særligt er aben et stort hit i de danske hjem, og den er på mange måder blevet indbegrebet af dansk design og godt håndværk.