Vælg de rigtige indvendige døre

28 January 2022
Lotte Hindsberg

editorial

Der er flere ting du skal være opmærksom på, hvis du går med planer om at få nye indvendige døre. Det første er selvfølgelig at dørene skal passe til din bolig. Er din bolig et parcelhus, en patriciervilla, lejlighed eller et hus langt ude på landet, er det kun dine egne ønsker og behov du skal tage udgangspunkt. 

Er du så heldig at du bor på en ældre herregård, er det som udgangspunkt fyldningsdøre, franske døre eller glasdøre du skal kigge på. Der er mange forskellige typer af indvendige døre.

Er din bolig derimod en moderne bylejlighed eller parcel hus, hvor stillen er mere stilren, vil døre med glatte overflader som regel passe bedre ind. De kan leveres med eller uden glas.

indvendige døre

Tykkelsen af døren

Det næste du skal være opmærksom på er tykkelsen på døren og hvor skal døren sidde. Er det en dør som skal sidde et sted, hvor der kan være lidt larm som et bryggers, badeværelse eller børneværelse er det en god ide at vælge en dør, som yder en hvis form for støjdæmpning.

Du skal kigge efter massive eller kompakte døre. Er det derimod døre, hvor det ikke er så vigtigt om der er støjdæmpning kan du vælge en celledør. Husk også at være lige så opmærksom på hvilke type karm du vælger, hvis støjdæmpning er vigtigt. 

Fordelen ved massive og kompakte døre er, at finishing som regel er pænere og det er nemmere at rengøre end celledøre. En massiv eller kompakte døre er som udgangspunkt dyrere end en celledør, men det er vigtigt at du vælger de rigtige døre, da du skal se og bruge dem i mange år. 

Er du i tvivl om hvilke døre du skal vælge, kan du med fordel få råd og vejledning af fagfolk, der hvor du skal købe dine indvendige døre.