Værd at overveje om terrasser

06 February 2021
Maya Hindsberg

editorial

Hvis du har bestemt dig for at få en ny terrasse, kan det godt være svært at finde ud af, hvor du skal starte. Der er heldigvis massere af steder, hvor du kan få inspiration og tage ideer fra. Du kan dog starte med at overveje dette: Hvad skal terrassen være lavet af? Skal der være ingen eller meget let vedligeholdelse ved terrassen, eller er det okay, at du skal vedligeholde den løbende? Og til sidst, hvis du har en i forvejen, er det så nødvendigt at lægge en helt ny en, eller er det nok bare at forbedre det, du allerede har?

Valg af terrassetype

Der findes en del forskellige terrassetyper, og dem skal du selvfølgelig også vælge imellem. Et af de store spørgsmål er, om du ønsker en terrasse i træ eller sten. Der er både forskel på hvilket udseende du får, hvor meget vedligeholdelse, og hvilken følelse der er. En træterrasse føles f.eks. mere glat og behagelig en en terrasse med betonfliser, men fordi den også er mere glat, kan den også være forbundet med ubehag, hvis træet er vådt.

Derudover skal du overveje, om du vil have en hævet terrasse, skal den være overdækket, eller måske have flere niveauer? Alt dette spiller også ind prisen, som du kan læse om på https://www.kun-terrasser.dk/priser.

Form på terrassen

Uanset om du vælger en terrasse i træ eller sten, så er der typisk frit valg på alle hylder, når det kommer til formen på din terrasse. Du kan være mere traditionel og gå med en rektangulær terrasse. Du kan også overveje en cirkel, eller en terrasse, der bugter sig langs huset, og som kan laves til små terrasse rum, der bliver adskilt af f.eks. hække eller møbler. Der er mange muligheder, så det vigtigste er, at du har en plan for, hvordan det samlede udtryk skal være.