Valg af terrasse

06 February 2021
Maya Hindsberg

editorial

En god terrasse behøver ikke at være stor, eller have sollys fra solen står op til den går ned. Faktisk er en god terrasse lige præcis det, du mener er en god terrasse. Den kan sagtens være lille og intim, eller være en lille afslapningskrog, der er overdækket, så man kan sidde og læse i sommervarmen.

Den kan både være lavet i forlængelse af huset, og f.eks. have en gril stående, men kan faktisk også være ude midt i haven. Alfa omega er, at den opfylder dit behov. Så inden du overvejer terrasse pris, og hvilken type og form, skal du overveje, hvilket behov den skal dække.

Hvad bør du overveje?

Når du har afklaret din behov, og fået en mere præcis fornemmelse af, hvad du vil med en terrasse ,kan du begynde at overveje hvilke materialer og hvilken type terrasse du vil have. Derfor er det også en god ide at tegne et par arbejdstegninger, eller hyre nogle til det, så du har en visuel ide om, hvordan din drømme terrasse ser ud. Det bliver også nemmere at udregne, hvor mange materialer man skal bruge, og på den måde undgår man spild og ekstraomkostninger. 

Det er også værd at overveje, hvor solen og skyggen er på forskellige tidspunkter af dagen i løbet af sommeren, så du ved, hvor du skal anlægge terrassen.

Hvordan afskærmer du terrassen?

En mere lukket og overdækket terrasse er et godt sted at opholde sig på de lidt kølligere forårs eller efterårsdage. De er også gode, hvis du gerne vil have skygge om sommeren. Du kan også afskærme terrassen på andre måder. F.eks. ved at gro hække, der omkranser terrassen og skærmer for vinden.  Generelt er det dog optimalt, hvis din terrasse kan det hele. Du vil gerne kunne solbade, men også gerne kunne sidde i læ, når det regner.