Lad professionel gulvmand forestå en grundig gulvafslibning i dit hjem

04 November 2020
Astrid Pedersen

editorial

Når et trægulv bliver ældre, sker det sjældent med ynde. I hvert fald ikke hvis den påkrævede pleje og vedligeholdelse af gulvet er blevet forsømt i løbet af dets levetid.

Et trægulv som er olieret eller behandlet med sæbe, vil hurtigt begynde at udvise tegn på slitage hvis det ikke bliver passet og plejet efter forskrifterne. De såkaldt ikke forseglende gulv behandlinger, som inkluderer olie og sæbe, er meget populære i moderne hjem.

Med en ikke forseglende gulv behandling vil gulvets karakteristika skinne igennem, og du vil kunne nyde fornemmelsen af træværk under fødderne når du går rundt i dit hjem på strømpesokker eller i bare tæer. Dette vil du ikke kunne opnå med lakering eller maling af gulvet. Og så er et olieret eller sæbebehandlet trægulv bare meget smukkere og har en langt stærkere udstråling end et malet eller et lakeret gulv.

Sæbebehandlede trægulv – smukke, skinnende og sarte

Især de sæbebehandlede gulve har vundet stort indpas i danske hjem. Når et gulv behandles med sæbe efter en gulvafslibning vil den fede sæbe danne en beskyttende hinde i gulvets overflade idet træværkets overfladiske fibre mættes. Denne hinde skal holdes ved lige gennem hyppig og grundig gulvvask med sæbespåner, som forstærker og genopbygger den.

Hvis du ikke opretholder denne rutine vil sæbe hinden slides bort, og gulvets overflade tørre ind. Og så vil forfaldet hurtigt vise sig i form af gråligt matte slidspor, gulnede plamager fra solfalming og pletter fra spildte væsker som suges ind i træværket og danner grimme skjolder som ikke kan vaskes af.

Få gulvet til at stråle på ny med en professionel gulvafslibning

Er dit gulv nået til det stadie af slitage hvor du ikke længere kan få det til at skinne med en gulvvask kan du altid kontakte en dygtig gulvmand som kan slibe den slidte overflade væk så at gulvet kan få en chance mere – find ham på Gulvkanonen.dk