En gulvafslibning i København kan åbenbare glemte sager

16 February 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Med glemte sager menes ikke den slags, som man lige havde glemt hos en ven, da man besøgte vedkommende sidst, selvom det da godt kan tænkes, at når man gør plads og laver orden i tingene til, at der skal udføres en gulvafslibning i den danske hovedstad, så finder man nogle glemte ting, der har ligget længe eller kort, som tilhører en selv eller en ven.

Vi mener, at sådan nogle trægulve i København kan være af en ret så ældre årgang, at når man endelig begynder at slibe lidt i dem, så kan man måske finde tegn, indridsede inskriptioner eller måske papirstykker, der har slidt sig ned i gulvet og er blevet dækket af skidt.

Dette kan blandt andet ske, hvis man har at gøre med noget trægulv, der ikke er blevet behandlet længe, eller som har været fredet og/eller skal restaureres.

Her går man forsigtigt frem og ser, hvad man finder.

Interessante sager kan dukke op ved gulvafslibning i København

Således behøver den slags ikke blot at finde sted, når man laver gulvafslibning på museer med videre, men det kan simpelthen også finde sted i helt almindelige bygninger, hvor almindelige mennesker bor.

Det er måske ikke så tit, at det sker, men hvis man kan se på træets årgang, at det er noget gammelt noget, og det måske i hvert fald ikke er blevet behandlet længe, så skal man holde øje med, hvad man finder.

Selv de mindste tegn på menneskelig aktivitet kan være noget, der skal noteres i historiebøgerne for at vise, hvordan almindelige mennesker levede dengang, eller man finder ligefrem noget, som kendte danskere har noteret sig, der kan være med til at omskrive historien!

Det kan være lidt træls for dem, der er blevet sendt ud for at slibe gulve ned, at de nu må indstille aktiviteten, men man skal trods alt bevare historien.