Få de flotteste skinnende gulve med professionelt udført gulvafslibning i København

11 October 2020
Astrid Pedersen

editorial

Er dine trægulve ved at være så slidte at du ikke kan få dem til at skinne uanset hvor meget du end skurer og skrubber? Så er det tegn på at de trænger til en gulvafslibning.

Når et trægulv bliver slidt vil det nemlig på et tidspunkt miste den beskyttende hinde af sæbe eller olie som ligger i træværkets overflade. Er dette lag først væk, kan det ikke genskabes – heller ikke hvis du bruger sæbe spåner eller særlig olie sæbe. Er træværket ikke længere beskyttet vil det suge spildte væsker, nedtrådt skidt og sågar sol lys til sig som en anden svamp.

Det betyder at du vil se misfarvede skjolder, pletter og plamager samt gråligt matte slidspor som optræder der hvor gulvet betrædes allermest – for eksempel rundt om dit spisebord, eller foran døre mellem rummene. Disse skønhedspletter lader sig kun fjerne ved en gulvafslibning. Og en sådan bør udføres af en dygtig og erfaren håndværker.

Kan jeg selv forestå afslibning af gulve?

I princippet er det selvfølgelig muligt for dig selv at varetage opgaven med afslibning af gulve. Du kan gå ned i dit lokale byggemarked og leje dig en maskine til gulvafslibning, lige som du samme sted kan købe alle nødvendige materialer og det påkrævede tilbehør til selve afslibningen og den efterfølgende overfladebehandling af gulvet.

Men det kan på ingen måde anbefales selv at kaste sig ud i opgaven med gulvafslibning, da denne hurtigt kan vise sig at være langt mere slidsom og tidskrævende end man måske skulle tro. Der ud over kræver det et vist professionelt håndelag at manøvrere det tunge og vanskeligt håndterbare maskineri rundt om hjørner, ind i kroge og helt ud langs alle panelerne. Og et sådant finder du kun hos en dygtig gulvsliber.

Du kan indhente et skarpt tilbud på en professionel gulvafslibning i København via hjemmesiden gulvafslibning-priser.dk