Få professionel hjælp til at male gammelt badekar

10 June 2020
Astrid Pedersen

Det er skønt at eje et badeværelse med eget badekar. Med et sådant har man nemlig mulighed for at gå i spa bad hjemme hos sig selv. Man sparer derved en formue på dyre wellness klinikker. Samtidig kan man selv bestemme duften på olie i vandet, hvilken musik der skal være på anlægget – og hvor langt opholdet skal være. Og efter det lange afslappende karbad kan man bare gå direkte ind i seng uden først at skulle i tøjet og ud i bussen, bilen eller toget for at komme hjem.

Mit badekar er grimt og skjoldet

Det er jo selvfølgelig ikke særligt befordrende for den gode spa oplevelse hvis badekarret er fyldt med revner, kalk aflejringer og skrammer. Derfor anbefales det, at du lader badekarret restaurere – det er nemlig meget billigere end at skifte det ud.

Hvordan bliver mit badekar flot igen?

Hvis du gerne vil bevare badekarret, kan det faktisk godt lade sig gøre at male det med ny emalje. Når en professionel håndværker skal restaurere et gammelt, slidt badekar, vil det foregå lidt på samme måde som når en bil modtager en autolakering.

Badekarrets inderside vil blive slebet og renset, og diverse ujævnheder, huller og dybe skrammer vil blive spartlet ud. Her efter vil der blive påført grunder, således at badekarrets indvendige overflade er helt jævn og ensartet. Sluttelig vil den nye emalje blive påført i tre til fire tynde lag, ved hjælp af en sprøjte pistol.

Den nye emalje består af en blanding af uretan og akryl, og hærder hårdt op i løbet af et lille døgns tid. Når emaljen er færdig med at hærde vil badekarret faktisk stå som nyt. Og så kan du atter lege hjemmespa inden for din egen boligs fire trygge vægge.

Hvis du vil læse mere om maling af badekar, kan du klikke ind forbi hjemmesiden ny-emalje.dk og blive klogere.