Flødekartofler er det perfekte tilbehør til vinterens tunge kødretter

23 November 2018
Emilie Ann Jacobsen

editorial

Vinteren er en god tid at mødes med venner og familie derhjemme og få sig nogle hyggelige stunder. Der er det oplagt at mødes om noget god mad og så ellers bare sidde og sludre i timevis. Præcis som I ville gøre rundt om grillen om sommeren. 

Men hvad skal du så servere for dine gæster? I mange tilfælde giver kødet sig selv. Det er i højsædet, når du skal servere lækker mad for dine gæster. Om vinteren er det ofte tungere kødretter, der er på menuen. Det kan for eksempel være kronvildt og svin. 

Vil du lave noget tilbehør, der passer perfekt til det, bør du overveje flødekartofler. Det er en klassiker på de danske middagsborde, og det er der en vigtig grund til: den holder stadig. Kombinationen af de møre kartofler, søde løg og cremede fløder er helt perfekt. Derfor er den også oplagt at servere for dine gæster. 

Udover at flødekartofler er noget, der falder i stort set alles smag, er det også en virkelig nem ret for dig at lave. Det er med til at gøre, at du hurtigt kan få sat den i ovnen og så koncentrere dig om noget andet. Det er en af de rareste former for mad at lave. 

Mangler du en god opskrift på flødekartofler, kan du prøve at se på online kogebogen dk-kogebogen.dk. Der har de et væld af forskellige former for opskrifter og selvfølgelig også en masse gode opskrifter på flødekartofler. De fleste opskrifter indeholder løg, men kommer der mindre børn med som gæster, er det ikke sikkert, at de er så vilde med løgene. I det tilfælde kan du selvfølgelig bare udelade dem. 

Generelt står det dig jo frit for, at du laver kartoflerne præcis, som du vil. Der er intet rigtigt eller forkert i forhold til, hvordan du skal lave dem. Derfor handler det bare om, at du eksperimenterer dig frem til den form for kartofler, som du allerbedst kan lide.