Malerarbejde: Vælg den rette maling

14 September 2020
Camilla Skøtt

editorial

Når du skal male, er det vigtigt, at du vælger en maling af god kvalitet, der passer til dét, du skal male. Vi har samlet en række gode råd til dig, der er i tvivl.

Du tror måske, at maling bare er maling, men sådan er det ikke. Der er stor forskel på kvaliteten af billig og dyr maling, og der er mange gode grunde til at vælge den dyre løsning – først og fremmest at denne maling dækker bedre, og dermed slipper du for at male alt for mange gange.

Vi har talt med en maler på Frederiksberg for at høre, hvad du skal overveje, inden du køber din maling. Læs med under billedet.

Få det bedste resultat

Generelt gælder det, at du får det bedste resultat, hvis du planlægger og forbereder dit arbejde; hvad skal males, og hvornår skal det males? Den samme maling fungerer nemlig ikke lige godt på alle områder.

Til karme, lister og paneler bør du vælge maling specifikt til træ, og her kan du med fordel gå efter en lidt højere glans end på væggene, fordi karmene er mere udsatte for slag og slid. På væggene skal du differentiere dig alt efter, hvor du maler – i køkkenet og på badeværelset er det for eksempel en god idé med høj glans, mens du på soveværelset sagtens kan nøjes med lidt mindre.

Så kommer vi til det med prisen. Det er fristende at vælge den billige løsning, og det kan du da også sagtens gøre. Hvis du elsker at male, vel at mærke. Den billige maling dækker nemlig som regel ikke så godt som maling af bedre kvalitet, og derfor er det nødvendigt mere flere omgang maling på væggen – i sidste ende bliver det både mere besværligt og sandsynligvis ligeså dyrt, som hvis du havde valgt den gode maling fra begyndelse.