Nyd den danske sommer med en overdækket terrasse

10 June 2021
Astrid Pedersen

editorial

Skal ferien 2021 tilbringes hjemme i haven, og skal denne ved samme anledning beriges med en lækker terrasse udført af en dygtig tømrer? Så kan du med fordel læse med i det følgende

Gør terrassen ekstra lækker og funktionel med en overdækning

Hvis du ønsker at sætte trumf på dit terrasse byggeri kan du vælge at gøre dette ved at vælge en helt eller delvist overdækket terrasse. Du behøver ikke at lade hele terrassen være overdækket – blot tilstrækkeligt til at familien kan søge ly for sommerregnen eller skygge for solens skarpe stråler midt på dagen.

Med en overdækket terrasse har du utroligt mange muligheder for at få det bedste ud af udelivet. Du kan for eksempel vælge at opføre et udekøkken under terrassens overdækning. På den måde kan alle familiens måltider tilberedes og nydes i det fri hele sommeren igennem.

Du kan bruge din overdækkede terrasse som en slags drivhus for de af havens planter som ikke så godt tåler efteråret og vinterens regn, rusk og lave temperaturer. Og endelig kan du vælge at opsætte en smart terrasse varmer så familien kan få glæde af terrassen langt ud på efteråret.

Hvem kan bygge en overdækket terrasse?

Det kræver lidt ekstra at opføre en overdækket terrasse i forhold til en terrasse uden overdækning. Der skal muligvis indhentes tilladelser da en overdækket terrasse i visse tilfælde tæller som en selvstændig tilbygning. Og terrassen skal under alle omstændigheder konstrueres på forsvarlig vis så overdækningen ikke risikerer at styrte sammen.

Derfor bør du lade en dygtig og erfaren tømrer forestå arbejdet med opførelse af overdækket terrasse. Du kan med stor fordel kontakte tømrermester Andreas la Cour fra firmaet Kun Terrasser ApS og få hjælp til design af din nye terrasse.

Læs mere, og se eksempler på overdækkede træterrasser fra Andreas la Cours hånd, på https://www.kun-terrasser.dk/overdaekket-traeterrasse.