Skal man tage sig i agt med gulvafslibning på Nørrebro?

28 August 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det kan være, du tænker, at folk på Nørrebro – her forstås bydelen i København – ikke går så meget op i det med at få foretaget en gulvafslibning.

Det er jo kendt som et råt miljø, så her må gulvene vel bare passe sig selv, og så er det bare sjæl og patina, hvis gulvene får nogle huller eller knaster i sig.

Skulle det komme så lagt, at gulvet bliver decideret farligt at gå på, så klarer man jo den sag selv, som den brovtende Nørrebro-borger man nu engang er, for der skal i hvert fald ikke komme andre håndværkere og at fikse ens lejlighed her!

Det skal simpelthen ikke hedde sig. Her klarer man sagerne selv.

Der er skal nok være plads til en gulvafslibning på Nørrebro

Men det er jo også en lidt gammeldags opfattelse at have, og der skal da nok være nogle af den slags opfattelse tilbage på Nørrebro, men ellers ser man da området som et sted, der virkelig har udviklet sig.

Og det da kun til det gode, hvor man har lokket folk fra hele landet til.

Studerende elsker at bo i det pulserende byliv i indre København, hvorfor priserne da også er skruet op her; og det er blevet hipt og moderne at bo her, hvorfor både skæve og rige typer flytter dertil af den ene eller anden årsag.

Det fordrer også et helt andet klientel, end hvad man er vant til, og det er da også den næste generation i række.

Den generation er også kendetegnet ved ikke at have så meget håndelag, som generationen før dem havde, hvorfor de er mere afhængige af håndværkere end før.

Så der skal nok være rigeligt at lave for gulvafslibere i den kommende tid på Nørrebro, og man behøver ikke passe mere på end ved andre steder i landet.